lunes, 15 de diciembre de 2014

Any nou, objectius de sempre                

Està de moda el coaching, l’art de motivar a la gent amb la paraula i fer creure en un mateix. 
En l'últim post de l’any, proposo fer un resum personal de les coses que heu fet durant el 2014 i les que penseu fer el 2015. Per que, algun cop t’has plantejat què vols fer en l’any que comença? O, has sentit a l’acabar l’any que et queden coses pendents i t’has quedat sense dies? I és que encara que no soni tant bé organitzar com improvisar, o viure el moment com pensar en el que ve demà, la veritat es que una mica d’ordre va molt millor en la vida real així que aquest cop us intentaré aplanar el camí enumerant uns quants trucs per planificar millor aquest any nou!



1.       Enunciar en positiu: No val dir, menjaré menys gormanteries, sinó: vull estar més en forma; o no vull vaguejar tant, millor dir que invertiràs el temps en un hobbie. Sempre és més útil pensar què volem que no pas el que no volem.

2.       Marca’t objectius que depenguin de tu: Si dius que aquest any trobaràs parella, potser estàs essent una mica agosarat! Potser dir que coneixeràs a molta gent no posarà tanta pressió i només dependrà de com et sentis tu aquell dia.

3.       Concreta les teves metes: Siguis realista i enumera clarament què faràs exactament, és a dir millor posar que escriuràs dos posts a la setmana al blog, que dir que escriuràs més sovint al blog. Amb objectius definits obtindrem resultats definits.

4.       Toca de peus a terra! Marca’t reptes que siguin motivadors i t’aportin alguna cosa. Pregunta’t per a què vols aquest objectiu, i veuràs si realment el motiu és suficient per seguir endavant.

5.       Recursos necessaris. És imprescindible tenir dos coses per dur a terme els teus plans, i no són diners, sinó disciplina i motivació! Amb això aconseguiràs més coses de les que et penses.


Finalment recorda sempre que la intenció és el que compta i que tardis el que tardis o costi el que costi, estaràs anant pel camí que has triat! No decaigueu i ànims en aquest nou projecte que es diu 2015.

 Bon any nou a tots!





No hay comentarios:

Publicar un comentario